BTW op pv systeem terugvragen:
Het Europese Hof heeft in juni 2013 een Oostenrijkse particulier in het gelijk gesteld toen deze teruggave van de btw eiste bij de aanschaf van een pv systeem voor zijn privewoning. De particulier stelde dat hij energie leverde aan het elektriciteitsnet en daardoor dus btw-ondernemer was, net zoals de energiemaatschappij dat is.

Als particulier kunt u nu dus rechtstreeks een beroep doen op deze uitspraak als u de 21% btw over de aanschaf- en plaatsingskosten van het door u als privepersoon aangeschafte pv systeem wilt terugvorderen.

U dient dan prive met het startersformulier een btw-nummer aanvragen. Op het eerste aangiftebiljet kunt u direct de door de zonnepanelen leverancier in rekening gebrachte btw als voorheffing verrekenen.

Met de afdracht van de btw over de opgewekte en niet zelf afgenomen energie, zal het in de praktijk wel meevallen. Als u op jaarbasis namelijk minder dan € 1.883 aan btw verschuldigd bent, valt u onder de kleine ondernemersregeling en betaalt u vrijwel of helemaal geen btw.

Informatie van de belastingdienst vindt u op: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/nieuws/antwoorden_op_vragen_over_zonnepanelen_en_ondernemerschap_voor_de_btw

Gevelpanelen zijn helaas niet vergunningsvrij.


Het werkgebied van Stelwagen Solar Electric is onder andere zonnepanelen geldrop, zonnepanelen heeze, zonnepanelen leende, zonnepanelen valkenswaard, zonnepanelen geldrop, zonnepanelen nuenen, zonnepanelen helmond, zonnepanelen ittervoort, zonnepanelen arcen, zonnepanelen lelystad, zonnepanelen delft, zonnepanelen den hoorn, zonnepanelen bladel, zonnepanelen mierlo, zonnepanelen eindhoven, zonnepanelen veldhoven, zonnepanelen best, zonnepanelen boxtel, zonnepanelen sterksel, zonnepanelen someren, ]zonnepanelen weert, zonnepanelen doorn, zonnepanelen driebergen, zonnepanelen bredevoort,